Skär 3 st kyckling-bröst i lagoma bitar
Marinera kycklingen med 1 msk soja, salt och vitpeppar, och msg om man vill
Blanda i en liten kastrull: 2dl vatten, 1 dl ketchup, 2 msk soja, 3 msk socker, 3 msk risvinäger-vitvinsvinäger-ättika12%, 1 nypa msg om man vill
Koka upp och låt småputtra
Blandar i maizenablandning: 1 tsk maizena-eller-potatismjöl utspätt med 2msk vatten
Låt det koka upp så att såsen tjocknar, stäng sedan av värmen
Skär i grova bitar: 1 st rödlök, 1 st gul-paprika, 1 st grön-paprika, 1 st röd-paprika
Skiva 3 st vitlöksklyftor
Skär 0.5 st burk-ananas i mindre bitar (bra mängd?)
Blanda frytyrsmet: 4 msk mjöl, 3 msk maizena, 0.5 tsk bakpulver, salt
Häll i 2 st ägg och 0.5dl vatten (kan behövas mer) och vispa ihop till en smet
Den ska vara lite rinnig och vattnig av sig, inte för tjock
Värm 1 l frityrolja till 170-180°c (Ha alltid uppsikt och inget vatten i närheten!)
Doppa kyckingen i smeten och lägg ner i oljan och fritera tills gyllene
Ta upp så de får rinna av på galler eller liknande
Woka grönsakerna genom att börja med löken någon minut
Efter ett tag ha i vitlöken
Efter ett tag lägg i kycklingen
Häll på såsen och blanda runt och servera direkt (låt inte såsen koka ned mer)
(original: youtube.com/watch?v=x3-ZfqVrZuw)