dish
Kyckling i sötsur sås
3
st
kyckling-bröst
3
msk
soja
1
dl
ketchup
3
msk
socker
3
msk
risvinäger-vitvinsvinäger-ättika
1
nypa
msg
1
tsk
maizena-eller-potatismjöl
1
st
rödlök
1
st
gul-paprika
1
st
grön-paprika
1
st
röd-paprika
3
st
vitlöksklyftor
0.5
st
burk-ananas
4
msk
mjöl
3
msk
maizena
0.5
tsk
bakpulver
2
st
ägg
1
l
frityrolja
Steg för steg
Skär 3 st kyckling-bröst i lagoma bitar
Marinera kycklingen med 1 msk soja, salt och vitpeppar, och msg om man vill
Masera in med händerna
Blanda i en liten kastrull: 2dl vatten, 1 dl ketchup, 2 msk soja, 3 msk socker, 3 msk risvinäger-vitvinsvinäger-ättika12%, 1 nypa msg om man vill
Koka upp och låt småputtra
Blandar i maizenablandning: 1 tsk maizena-eller-potatismjöl utspätt med 2msk vatten
Låt det koka upp så att såsen tjocknar, stäng sedan av värmen
Skär i grova bitar: 1 st rödlök, 1 st gul-paprika, 1 st grön-paprika, 1 st röd-paprika
Skiva 3 st vitlöksklyftor
Skär 0.5 st burk-ananas i mindre bitar (bra mängd?)
Koka ris
Blanda frytyrsmet: 4 msk mjöl, 3 msk maizena, 0.5 tsk bakpulver, salt
Blanda omkring
Häll i 2 st ägg och 0.5dl vatten (kan behövas mer) och vispa ihop till en smet
Den ska vara lite rinnig och vattnig av sig, inte för tjock
Värm 1 l frityrolja till 170-180°c (Ha alltid uppsikt och inget vatten i närheten!)
Doppa kyckingen i smeten och lägg ner i oljan och fritera tills gyllene
Ta upp så de får rinna av på galler eller liknande
Woka grönsakerna genom att börja med löken någon minut
Lägg sen i paprikan
Efter ett tag ha i vitlöken
Efter ett tag lägg i kycklingen
Lägg på ananasen
Häll på såsen och blanda runt och servera direkt (låt inte såsen koka ned mer)
(original: youtube.com/watch?v=x3-ZfqVrZuw)