Om du gör fler än 1 portion, ha hälften lax och hälften torsk så det blir lite roligare
Om du har fryst lax, lägg den i vattenbad med salt 1h innan så den hinner tina
Om du har färsk lax, salta den på alla sidor innan
Om du har torsk rimma bitarna i vatten med salt tills de ska in i ugnen
Tag upp laxen ut vattenbad och lägg på hushållspapper för att torka
Sätt ugnen på 200 grader och låt en plåt eller en ugnsform bli varm
Skär 3 st potatisar i halvcentimers skivor
Skär 0.25 st morot i korta stavar och lägg sen i med potatisen
Koka tills potatis och morot är halvmjuka men inte klara
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av
Skär 0.5 röd paprika i stavar och stek på medellåg värme
Skär 1 st schalottenlök-eller-rödlök och lägg i efter ett tag med paprikan
Skär 4 st körsbärstomater-eller-lite-vanlig-tomat på hälften och lägg i stekpannan
Se till att salta det som steks
Ta fram 4 st sockerärtor och 0.5 näve böngroddar och lägg i stekpannan på slutet
Stek nu potatisskivorna i pannan för att få lite yta på en sida
Skär 100 g torsk-eller-lax i 2 cm stora bitar
Skär 1 skiva färsk-ananas i små rektangulära bitar
Skär 1 st salladslök på snedden
Skär 1 skiva apelsin-om-du-råkar-ha
Hacka 1 näve korriander-om-du-råkar-ha
Skär 25 g smör i mindre bitar
Pressa också över 1 tsk citron och salta och 1 tsk citronpeppar
Ta ett foliepapper och bred lite smöret i botten utan att göra hål på folien
Lägg sen potatis och morot i ett lager
Lägg på schalottenlök, paprika, sockerärtor och böngroddar
Lägg på annanasen, chilin och salladslöken,
Pressa över 1 st vitlöksklyfta
Lägg på de små smörbitarna
Lägg på persiljan (och korriander om du har)
Lägg på fisken och citronskivorna och apelsinskivorna
Häll på 0.5 msk ljus-soja
Lägg på 2 kvist färsk-timjan
Förslut och baka i ugnen 20 minuter
Servera med sked så man får upp sås i varje tugga när man äter
(Olika recept: https://www.youtube.com/watch?v=d8ojuMcm84Q, https://www.matklubben.se/recept/laxpaket-med-vitloek-100348)