dish
Ta ut 1 msk tamarind och lägg i blöt över natten
Vänta tills nästa dag
0 st vitlöksklyftor
1 st rödlök (finskuren?)
1 msk kokos (färsk bättre men torr funkar)
0.5 tsk gurkmeja
0.5 tsk svartpeppar
0.5 tsk chilipulver
1.5 tsk malen-korriander
1 tsk kumminkärnor
Lita vatten
Mixa till en smooth paste (ej för kornigt)
Tillsätt 0.5 st tomat uppskuren
Tillsätt tamarind som fått ligga i vatten över natten
2 msk olja i kastrull (eller stekpanna?)
1 tsk senapsfrön (Adlin använder svarta)
1 tsk pulver-av-currylöv
Hög eld
Koka 1 minut
Lägg i 5 st bananschalottenlök hackad
Dra ner till 75% eld
Köka 3 min
Lägg i 0.5 st tomat hackad
1 min
Eld 6
Typ 1 tsk salt
Kär 400 g tonfisk på bit i 2cm bitar
Lägg i pastan i kastrullen efter typ 6 min
Lägg till lite extra vatten och rör om
Eld 9 så det börjar koka
Skär 0.5 st omogen mango i 1cm bitar och lägg i
Lägg i fisken
Rör om försiktigt
Testa om det behövs salt och tamarind
Dra ner lite
Koka lite
klart
Smula ned lite 5 st currylöv
Man kan också göra fish fry tilll:
Ett par tonfiskbitar
Blanda olja, chilipulver och salt och masera in med handskar
Stek på hög värme i olja