dish
Dry chicken
6
st
vitlöksklyftor
0.75
delar
ingefära
1
tsk
kardemummakärnor
1
tsk
kryddnejlika
1
st
kanelstång
1
st
lök
500
g
kyckling
1
tsk
gurkmeja
1.5
tsk
svartpeppar
0.5
tsk
chilipulver
1
tsk
malen-korriander
1
tsk
garam-masala
0.5
tsk
salt
1
msk
soja
2
st
grön-paprika
1
knippe
korriander
Steg för steg
Mixa till en pasta: 6 st vitlöksklyftor och 0.75 delar ingefära (behöver inte skrapas)
Mortla: 1 tsk kardemummakärnor (ta bort skalet när de knäckts), 1 tsk kryddnejlika och 1 st kanelstång
Stek det som mortlats i olja med 1 st lök finhackad tills halvt genomskinlig på eld 5
Tillsätt pastan och koka lite
Tillsätt 500 g kyckling skuren i centimeterstora bitar och koka lite
Tillsätt masala:
1 tsk gurkmeja
1.5 tsk svartpeppar
0.5 tsk chilipulver
1 tsk malen-korriander
1 tsk garam-masala
Rör runt och lägg till 0.5 tsk salt och 1 msk soja
Rör så att kycklignen kokas jämnt
Sätt på eld 7
Efter 10-15 min tillsätt 2 st grön-paprika skuren i 2cm kuber
Vänta 10 minuter
Hacka 1 knippe korriander
Tillsätt till pannan och rör om och sen ta bort från elden