dish
Chokladbollar
100
g
smör
1
st
starkt-kaffe
1
dl
strösocker
3
dl
havregryn
4
msk
kakao
1
tsk
vaniljsocker
8
msk
kaffe
1
msk
mörk-rom
1
dl
riven-kokos
Steg för steg
Skär 100 g smör i skivor och lägg på en tallrik så de smälter snabbare
Koka 1 st starkt-kaffe
Blanda
1 dl strösocker
3 dl havregryn
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Det rumstempererade smöret
Blanda samman
Ha i cirka 8 msk kaffe (Tillsätt tills smeten NÄSTAN är lite för lös)
Ha i cirka 1 msk mörk-rom (Tillsätt så man kan ana det men inte mer, smeten ska nu vara lite för lös)
Smeta ut smeten längs kanterna på skålen och ställ in i FRYSEN
Kolla varje 4 minut tills den fått rätt konsistens för att rulla
Rulla bollar och rulla i 1 dl riven-kokos
Ställ in dem i kylen