dish
Svamprisotto
1
l
kycklingbuljong
7
st
champinioner
1
st
schalottenlök
1
st
vitlök
2
dl
risotto-ris
2
dl
vitt-torrt-vin
3
dl
parmesan
Steg för steg
Tips: Om du gör bara 1 eller 2 portioner, använd mindre kastrull istället för stekpanna för annars evaporeras buljonen för snabbt
---
Värm 1 l kycklingbuljong (egengjord eller ej, men det behövs ca 5-6 deciliter per deciliter ris)
Tag 7 st champinioner och riv ned alla utom en som skivas
Stek de rivna champinionerna i lite olja så de får färg
Finhacka 1 st schalottenlök och 1 st vitlök och lägg i
Efter löken fått steka lite, lägg i 2 dl risotto-ris (arborio, carnaroli)
Efter någon minut häll på 2 dl vitt-torrt-vin
När vinet gått in, häll på 2 deciliter buljong och rör om
Rör om då och då och häll på med buljong tills riset är klart (lite aldente borde ta ca 18 minuter)
Stek den sista skivade champinionen i smör och lägg på risotton sist på talriken
Ta bort från elden och riv ned 3 dl parmesan och rör om
Smaka av med salt och svartpeppar
(original: Aujalay i Mästerkocken)