dish
Smårätter
1
st
bakplåtspapper
0.5
st
schalottenlök
2
msk
vitvinsvinäger
2
st
dragonstammar
2
st
persiliestammar
1
st
ägg
50
g
smör
1
msk
dragon
1
msk
persilia
1
tsk
rivet-citronskal
1
krm
chiliflakes
2
tsk
soja
2
tsk
olivolja
1
tsk
hackad-basilika
1
krm
flingsalt
Steg för steg
Sätt ugnen på 225
Tag ut plåt och lägg på 1 st bakplåtspapper
Finhacka 0.5 st schalottenlök
Reducera ned 2 msk vitvinsvinäger, schalottenlök och 2 st dragonstammar och 2 st persiliestammar till en matsked
Skär 4 potatisar i klyftor
Lägg potatis i bunke, häll på lite olja och oregano och blanda om
Lägg upp potatis på plåt så de inte nuddar varandra
In i ugnen
Ta bort stammarna och spara löken till senare
Vispa ned 1 st ägg i den svalnade reduktionen
Vispa kraftigt på låg värme om handen kan hålla på undersidan och utanför plattan om för varmt för handen
Vispa tills uppnått rätt koncistens ställ bort från platta
Klarifiera 50 g smör
Häll på samtidigt som vispar
Hacka 1 msk dragon och 1 msk persilia och blanda i
Smaka av med salt och peppar
Ta ut potatis
Skär avokado
Blanda i 1 tsk rivet-citronskal, 1 krm chiliflakes, 2 tsk soja, 1 tsk olivolja
Skär tomat och mozarella i bitar
Blanda i 1 tsk olivolja, 1 tsk hackad-basilika, 1 krm flingsalt