Steg för steg
Skär 1 st aubergin till 1x5cm stavar och salta och låt ligga ett tag för att få ut vätska
Hacka 3 st vitlöksklyftor och 3 cm ingefära (lika mycket)
Hacka 3 st salladslökar och spara en tredjedel till garnering
Torka av vattnet från auberginen med hushållspapper
Frittera i 190 graders olja i 3-4 minuter tills lätt gyllenbruna och ta upp och lägg åt sidan
Stek salladslök, vitlök och ingefära tillsammans med 1 msk Doubanjiang i 3-4 minuter
Deglacera med 3 msk Shaoxing-vin tills det mesta har förångats
Tillsätt 1 dl vatten (eller buljong), 1 msk soja, 1 msk Chinese-black-vinegar, 1 msk socker (står egentligen 4)
Koka upp och lägg i auberginen
Gör en slurry av 1 msk majsstärkelse och 1 msk vatten och tillsätt och rör om
Tillsätt 1 mks sesamolja och garnera med undanlagd salladslök
(original: https://www.youtube.com/shorts/OUNjDAEJ--8)