dish
Pistagepesto
1
dl
pistagenötter
1
klyfta
vitlök
1
tsk
pinjenötter
1
skvätt
olivolja
0.5
dl
riven-pecorino
1
tsk
citronskal
Steg för steg
I en mixer lägg 1 dl pistagenötter utan skal (helst råa men rostade går också), 1 klyfta vitlök och 1 tsk pinjenötter
Häll på 1 skvätt olivolja
Mixa tills nötterna är smuliga - du väljer själv hur små/stora bitar
Lägg i 8 blad basilika och 0.5 dl riven-pecorino
Pulsera mixern för att försiktit blanda allt
Fortsätt mixa medans du tillsätter lite olivolja i taget
Det är klart när du har en tjock, krämig konsistens
Riv på 1 tsk citronskal och salta lite efter smak
Servera exempelvis genom genom att:
Koka pasta
Ta typ en deciliter pesto i en skål
Häll på lite pastavatten och rör runt för att få peston mjukare
Lägg på pastan och rör runt
Strö över riven pecorino
(original: https://www.pastagrammar.com/post/sicilian-pistachio-pesto-pesto-di-pistacchi-recipe)