dish
Ta bort muskeln på 150 g pilgrimsmusslor och lägg dem på hushållspapper
Bryn 2 msk smör tills ljusbrunt och doftar nötter
Tag av från värmen och låt svalna något
Rör ned 1.5 tsk soja och 0.5 msk citronjuice och ställ åt sidan
Ansa och dela 100 g shitakesvamp och dela i lyxiga bitar
Strimla salladslöken i tunna sneda skivor
Stek svampen i rapsolja, krydda med salt och peppar
Vänd ner löken när svampen fått fin färg och efter ett tag, ta av stekpannan från spisen
Hetta upp 1 msk rapsolja i en stekpanna
Stek musslorna ca 30 sek på varje sida och krydda med salt och peppar
Fördela svampblandning på tallrikar, lätt på musslor och skeda över smöret
(original: https://www.ica.se/recept/forforiskt-goda-pilgrimsmusslor-630248/)