Skär 1 st aubergin i 2 cm-stora kuber eller remsor
Lägg dem i en skål och salta dem runt om och låt ligga så lite vatten hinner dras ut
Koka upp vatten (behöver inte ha salt för auberginen är rätt salt)
Stek 1 st vitlöksklyfta i olivolja på medelvärme så den blir gyllene (om man gör lite mängd, använd liten kastrull)
Häll 1 burk Körsbärs-tomater-eller-San-marzano-tomater i kastrullen och hela dem lite med en stekspade
Häll också i en nypa salt och 0.5 kruka basilika som du slagit lite med handen för att aktivera smaken
Låt småkputtra på låg värme
Lägg i 200 g pasta i vattnet och koka till al dente (tar ofta 10-12 min så börja inte för sent)
Stek auberginen i olivolja tills den blir lite mjuk och får lite yta (kan behöva lock ett par minuter så de hinner tillagas helt igenom)
Skär 1 klyfta vitlök i tunna skivor
När auberginen är klar, stäng av pannan och lägg i vitlöksskivorna, ta bort basilikan och häll på tomaten
Häll på pastan och ha i svartpeppar och lite finhackad extra basilika
Skär 1 st mozarella i tunna strimlor (eller riv sönder) och lägg i
Rör runt så allt blir rött
Servera med svartpeppar och extra blad av basilika
(original: https://www.youtube.com/watch?v=LRhAY3WJZRU)