dish
Ossobuco
4
stjälkar
selleri
8
klyftor
vitlök
6
skivor
kalvlägg
1
dl
olivolja
2
dl
vitt-vin
1
knippe
persilia
2
burkar
skalade-hela-tomater
1.5
dl
kött-eller-kalvbuljong
1
tsk
timjan
1
tsk
oregano
2
st
citroner
2
knippen
bladpersilja
Steg för steg
Skala och skär 4 morötter, 4 stjälkar selleri, 3 gula lökar och 3 klyftor vitlök i små tärningar.
Salta och peppra 6 skivor kalvlägg.
Vänd köttet i durummjöl.
Bryn köttet till ljusbrunt på vardera sida i en stekpanna med 1 dl olivolja.
Ta upp köttet och lägg det i en gryta ovanpå grönsakerna.
Om nödvändigt, häll bort oljan i stekpannan.
Häll 2 dl vitt-vin i stekpannan och koka upp.
Hacka 1 knippe persilia
Tillsätt 2 burkar skalade-hela-tomater, persiljan, 1.5 dl kött-eller-kalvbuljong, 1 tsk timjan, 1 tsk oregano och 3 lagerblad
Koka upp och smaksätt med salt och svartpeppar.
Häll såsen över köttet i grytan.
Koka upp på spisen och ställ sedan in grytan i ugnen vid 175 grader.
Låt sjuda i 2-3 timmar.
För att göra gremolata: Tvätta 2 st citroner och riv av det gula skalet.
Finhacka 2 knippen bladpersilja.
Skär 5 klyftor vitlök smått.
Blanda citronskal, persilja och vitlök.
Strö gremolata över köttet innan servering.