Steg för steg
Skala och skär 4 morötter, 4 stjälkar selleri, 3 gula lökar och 3 klyftor vitlök i små tärningar.
Salta och peppra 6 skivor kalvlägg.
Bryn köttet till ljusbrunt på vardera sida i en stekpanna med 1 dl olivolja.
Ta upp köttet och lägg det i en gryta ovanpå grönsakerna.
Om nödvändigt, häll bort oljan i stekpannan.
Häll 2 dl vitt-vin i stekpannan och koka upp.
Tillsätt 2 burkar skalade-hela-tomater, persiljan, 1.5 dl kött-eller-kalvbuljong, 1 tsk timjan, 1 tsk oregano och 3 lagerblad
Koka upp och smaksätt med salt och svartpeppar.
Häll såsen över köttet i grytan.
Koka upp på spisen och ställ sedan in grytan i ugnen vid 175 grader.
För att göra gremolata: Tvätta 2 st citroner och riv av det gula skalet.
Finhacka 2 knippen bladpersilja.
Skär 5 klyftor vitlök smått.
Blanda citronskal, persilja och vitlök.
Strö gremolata över köttet innan servering.