dish
Blanda i en bunke:
250 g vetemjöl
250 g kallt smör i tärningar
1 nypa salt
1 st äggula
1 dl vatten
Arbeta ihop degen för hand eller i en matberedare med kniven isatt (kör bara precis tills en degklump bildats)
Dela degen i 14 bitar
Smörj 14 st aluminiumformar
Tryck fast degen lite upp över kanten
Ställ formarna i kylen 1 h
Sätt ugnen på 175 grader
Kör 2 dl hasselnötter och 3 dl strösocker till ett fint "pulver" i matberedare
Häll nöt- och sockerblandningen i en skål och rör ner 4 st äggvitor utan att vispa dem
Fyll degformarna till 3/4 med nötsmet
Grädda i mitten av ugnen 25-30 min, tills degen är lätt gyllene
Lossa kakorna från formarna och låt dem svalna på galler
Servera med 3 dl vispgrädde (vispad)