dish
Myror som klättrar i träd
100
g
glasnudlar
1
msk
ingefära
3
st
vitlöksklyftor
2
stjälkar
blekselleri
3
msk
neutral
100
g
nötfärs
1.5
msk
doubanjiang
2
msk
shaoxingvin
1
msk
ljus-kinesisk-soja
1
msk
mörk-soja
2
tsk
socker
1
tsk
kycklingpulver
Steg för steg
Lägg 100 g glasnudlar i en skål.
Häll över kokhett vatten så att det täcker.
Låt ligga i blöt tills de mjuknat, ca 5 minuter.
Hacka 1 msk ingefära.
Krossa 3 st vitlöksklyftor.
Skilj den gröna och vita delen på salladslöken.
Finhacka den vita delen och spara det gröna till något annat recept.
Finhacka 2 stjälkar blekselleri.
Hetta upp en wok på medelhög värme.
Tillsätt 3 msk neutral olja och 100 g nötfärs.
Hacka upp köttet i små bitar med en wokspade samtidigt som det wokas.
Sänk värmen till medel.
Tillsätt ingefära, vitlök, salladslök och 1.5 msk doubanjiang.
Stek i 1–2 minuter tills det doftar gott och oljan blivit röd.
Tillsätt 2 msk shaoxingvin, 1 msk ljus-kinesisk-soja, 1 msk mörk-soja, 2 tsk socker, 1 tsk kycklingpulver och 350 ml vatten.
Höj värmen, koka upp och smaka av med salt.
Häll av blötläggningsvattnet från nudlarna.
Tillsätt nudlarna i woken.
Låt såsen koka in i nudlarna under omrörning.
Toppa med finhackad selleri och servera.
(original: https://www.cafe.se/nudlar-jimmy-guo-recept/)