Steg för steg
Skiva 2 st augerbine i 1 cm tjocka skivor
Salta och lägg på dubbelvikt hushållspapper i ca 15 min
Finhacka 2 st gula-lökar och 3 st vitlöksklyftor
Ta upp färsen och stek sen löken på medellåg värme
Ta en kastrull och häll på 3 dl rödvin, 2 krm kanel, 1 tsk oregano, salt, peppar
Häll på 200 g krossade tomater, 2 tsk balsamvinäger, 2 msk köttbuljong, 2 msk tomatpuré
Lägg över lök och färs i kastrullen (för att frigöra stekpannan)
Låt småputtra i 10 minuter
Värm ugnen till 170 grader
Torka av auberginen och stek i olivolja ca 2 min/sida
Vispa ihop 2 msk mjöl, 4 dl mjölk och 1 ägg
Sätt såsen på plattan med 2 msk smör
Ta fram ugnsform och lägg aubergin, köttfärsås, aubergin och häll sen på såsen, riv 100 g ost-riven på toppen
Gratinera i ugnen i 20-30 min
(original: Farfar och https://www.mathem.se/recept/klassisk-moussaka)