dish
Skär 1 st omogen-mango till 2cm kuber och koka i vatten som bara precis täcker mangon.
Koka tills mangon är mjuk (blir då mindre vit och mer genomskinlig)
Tillsätt mer vatten som precis täcker om vattnet tar slut
Vattnet är sen currybasen så tillsätt inte för mycket
Kokningen kommer ta ca 20-25 min
Mixa till en pasta:
0.5 dl kokosflingor
2 tsk kumminkärnor
1 st grönchili (skär ett par gånger)
Lite vatten
0.5 tsk gurkmeja
1 tsk salt
Tillsätt lite vatten till mixer för att få ut sista och lägg i en skål
Blanda i pastan i kastrullen med mango och låt koka ned till typ 0.75.
Häll olja i en panna
0.5 msk hackad lök
1 tsk senaps-frön
1 torkad röd chili med kärnor
10 st curryblad
Stek lite
Ta bort från eld och lägg i 2 dl turkisk-yoghurt
Blanda i oljan från ovan.
Ska serveras med ris för att göra riset mindre torrt. Så man har normalt någon side-dish till såsom dry chicken och någon grönsaksrätt eller enkelt gurka med salt och vinäger.