Gör en lemon curd enligt:
Lägg i värmetålig skål (helst metall) 5 st äggulor, 2 st ägg
Tillsätt 1 st rivet-citronskal, 3 st citronsaft, 1 dl strösocker
Häll upp ca 1 deciliter vatten i en kastrull
Låt vattnet sjuda på medelvärme med bunken ställd på kastrullens öppning
Det är viktigt att vattnet sjuder och inte kokar för att det ska bli en härlig kräm och inte äggröra av äggen
Rör om hela tiden, ca 5 minuter, tills krämen tjocknat och fått samma konsistens som en bearnaisesås
Ta bort bunken från värmen
Skär 50 g smör (kallt) i bitar och rör ner det i den varma lemon curden tills den smält helt
Smöret gör både så att lemon curden svalnar snabbt, bryter av syrligheten på ett bra sätt och ger curden en riktigt fin blank finish.
Häll upp curden i en lufttät burk och låt svalna innan du har på locket och ställer i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 1 timme.
(original: https://mykitchenstories.se/lemon-curd)