Gör klyftpotatis eller annat lämpligt tillbehör
Hacka 2 st vitlöksklyftor
Skär snitt på bägge sidor av 1 st seabream-makrill-havsaborre (se till att få dem fjällade och urtagna)
Olja in med olivolja och krydda med hälften av vitlöen, salt, peppar och 1 tsk oregano
Lägg in lite örter och 2 st citronskivor i mitten av fisken
Hacka 0.5 dl persilja och 0.25 dl mynta och lägg i en skål
Hacka 1 tsk kapris och 3 st sardeller och blanda ned
Blanda ned 1 msk vinäger, 1 tsk dijon, 3 tsk citronsaft
Rör ned olivolja till önskad konsistens och smaka av med salt
Stek fisken på hög värme i en grillpanna ca 5 min på varje sida
Blanchera 2 dl skärbönor-eller-harricoverts och stek sen i olivolja och vitlöken
Lägg i citronklyftor sista minuten
(original: Pluras kök avsnitt 1)