dish
Garlic chili noodles
100
g
extra-firm-tofu
5
st
vitlöksklyftor
1
st
liten-bit-ingefära
3
msk
avokadoolja
3
msk
mörk-soja
150
g
knife-pare-noodles
1
msk
gochugaru
1
msk
plantbased-oyster-sauce
1.5
st
salladslökar
Steg för steg
Tips: ha inte för lite vårlök, om för tort häll på lite olivolja sista 10 sek, om matlåda hacka rå salladslök och lägg på efter mikro
---
Torka med papper 100 g extra-firm-tofu och mosa till en crumble med en gaffel
Finhacka 5 st vitlöksklyftor och 1 st liten-bit-ingefära
Värm stekpanna på medium eld
Stek i 1 msk avokadoolja tofun i 3-4 min
Lägg i 2 msk mörk-soja och stek någon minut och häll tofu sen åt sidan
Koka upp vatten för nudlarna
Ställ tillbaks stekpannan på låg värme
Lägg i 2 msk avokadoolja och vitlöken och ingefäran och stek i 2 min
Koka 150 g knife-pare-noodles 1 min mindre än paketet och rör om för att de inte ska klibba fast
Häll i 1 msk gochugaru till stekpannan och koka 1 min
Häll i 1 msk plantbased-oyster-sauce
Durkslaga nudlarna och lägg dem i pannan
Lägg i 1 msk mörk-soja och tofun
Vrid upp till medium eld och stek 2-3 min
Hacka 1.5 st salladslökar, lägg i och stek i en minut till
(Originalrecept: https://www.youtube.com/watch?v=bG8KpOvN5V8)