dish
Egg curry
1
dl
kokosflingor
1
msk
fänkålsfrön
2
st
krydnejlika
1
st
cardemummafrö
0.5
tsk
gurkmeja
0.5
tsk
chilipulver
4
tsk
garam
5
st
ägg
1
st
tomat
1
st
lök
1
tsk
senapsfrön
1
msk
currylöv
3
st
potatisar
0.5
msk
salt
2
msk
korriander-färsk
Steg för steg
Lägg i stekpanna utan olja:
1 dl kokosflingor
1 msk fänkålsfrön
2 st krydnejlika
1 st cardemummafrö
Steg typ 5 min. Lite bränt är okej men inte för mycket.
Mixa med lite vatten till en pasta
Tillsätt 0.5 tsk gurkmeja, 0.5 tsk chilipulver, 4 tsk garam masala
Koka 5 st ägg till hårdkokt
Skär 1 st tomat till 1cm kuber
Skär 1 st lök long och tunt
Stek i olja, 1 tsk senapsfrön och 1 msk currylöv
Stek typ 8 min
Tillsätt pastan
Skär 3 st potatisar till 2cm kuber och lägg i
Skölj mixern med vatten och tillsätt totalt ~4dl vatten
Tillsätt 0.5 msk salt
Tillsätt äggen skurna i 2 halvor
Rör försiktigt
Koka tills potatisen är klar (kanske lite al dente)
Tillsätt 2 msk korriander-färsk hackad