Steg för steg
I en stor skål, blanda 480 g vetemjöl, 0.5 tsk salt och 1 tsk bakpulver (valfritt)
Tillsätt långsamt 1.5 dl vatten under omrörning tills degen formas
Knåda degen i 10–15 minuter tills den blir slät och elastisk
Täck degen med en fuktig duk och låt vila i minst 30 minuter
Dela degen i två eller tre delar
Gör tunna remsor i pastamaskin cirka 3–6 mm breda
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten
Koka nudlarna i 2–3 minuter tills de flyter upp och är al dente
Skölj nudlarna i kallt vatten och blanda dem med lite olja för att undvika klibbning
Värm 1 msk matolja i en stekpanna på medelvärme
Tillsätt 200 g köttfärs och bryt upp det under stekningen
Blanda i 1 msk sojasås, 1 msk Shaoxing-vin-eller-torr-sherry och 1 tsk femkryddspulver och stek tills köttet är brynt
Tillsätt 1 msk inlagda-senapsblad (valfritt) och stek i ytterligare en minut
Sås - I en skål, vispa ihop:
1 msk chiliolja (justera efter smak)
1 msk Sichuan-pepparolja-eller-en-nypa-mald-Sichuan-peppar
2 hackade vitlöksklyftor finhackade
Tunna såsen med 2–3 msk varm-kycklingbuljong eller vatten om det behövs
Dela de kokta nudlarna i skålar
Häll en generös mängd Dan Dan-sås över nudlarna
Toppa med stekt köttfärs, 1 st salladslök skivad och eventuella extra toppings som krossade 1 näve jordnötter eller 1 näve färsk-koriander
Blanda allt i skålen innan du äter för att jämnt fördela såsen.