Testa att koka 1h istället för 30 min, vart bra sists
Salta och peppra 1 kg kycklingklubbor på skinsidan som oftast ligger uppåt i förpackningen
Bryn kyckling i olja saltade sidan ned och salta och peppra andra sidan
Lägg på smör efter ett tag och vänd dem också så de bryns på andra sidan också
Skala 400 g steklök och halvera hälften och dela dem lite (det är gott att vissa lökar är hela och vissa är uppdelade)
Skär 5 st morrötter i cm-stora bitar
Lägg över kyckling i gryta
Bryn lök och morrötter i fettet som blev kvar
Kvarta 400 g champinioner och lägg åt sidan
Mot slutet, pressa i 4 st vitlöksklyftor och 1 msk tomatpuré
Se till att inte bränna vitlöken, blanda om sen ned allt i gryta
Stek champinionerna i smör och olja, sen ned i grytan
Skär bort sidorna som är lite hårda av 300 g rökt-sidfläsk-testa-skippa-nästa-gång och lägg dem i grytan
Koka 30-50 min under lock
Skär resten av fläsket till små kuber och stek så de får lite yta och lägg sen undan
När grytan kokat klart, lägg i fläsket och koka 10 min till
Koka utan lock mot slutet för att få lagom simmig sås
Man kan reda med majsstärkelse men godare att skippa och ha den lite vattnig så riset kan suga upp det
(original: https://www.ica.se/recept/coq-au-vin-722339/)