OBS! Gör lemon curd enligt separat
Ta fram tre lika stora glas
Fyll ett av dem med 4 st ägg
Nästa glas fyller du upp med 0 dl vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg
Gör detsamma med 0 dl strösocker för det tredje glaset
Tillsätt även 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker till glaset med vetemjöl
Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott
Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper
Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter
Låt tårtbotten svalna helt och hållet innan du delar och fyller den
När tårtbotten svalnat delar du den i tre delar
Fyll varje lager med lemon curd och ställ sedan i kylskåpet medan du gör marängen
färska hallon och ätbara blommor att dekorera med
Vispa upp 5 st äggvitor till fasta toppar i en värmetålig bunke eller skål
Vispa sedan lite i taget av 2.5 dl strösocker, under fortsatt vispning
Fortsätt sedan vispa marängen över ett vattenbad på låg hastighet tills du får en blank smet utan sockerkristaller
Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa marängen på medelhastighet tills den svalnat helt
Täck tårtan i maräng, bränn av och dekorera med färska hallon och ätbara blommor
(original: https://mykitchenstories.se/citronmarangtarta)