dish
Chicken & Pea Traybake
1
kg
frysta
5
st
purjolökar
2
klyftor
vitlök
60
ml
torrt-vitt-vermouth
30
ml
olivolja
2
tsk
havssaltflingor
1
st
liten-bunt-dill
8
st
kycklinglår
Steg för steg
Lägg 1 kg frysta ärtor i en stor ugnsform.
Tillsätt 5 st purjolökar, skurna i 2,5 centimeter tjocka skivor, till formen.
Finhacka och tillsätt 2 klyftor vitlök i formen.
Häll i 60 ml torrt-vitt-vermouth.
Ringla över 30 ml olivolja över blandningen.
Strö 2 tsk havssaltflingor eller kosher salt över ingredienserna.
Tillsätt det mesta av 1 st liten-bunt-dill, riven i bitar, till formen.
Blanda allt ordentligt och bryt upp eventuella stora klumpar av frysta ärtor.
Lägg 8 st kycklinglår med ben och skinn, med skinnsidan uppåt, ovanpå blandningen.
Ringla lite olivolja över kycklinglåren.
Strö salt över kycklinglåren.
Grädda formen i en ugn på 200°C i 45 minuter.
Rör om ärtorna eller tryck ner dem för att täcka några som börjar torka, undvik purjolöken.
Sätt tillbaka formen i ugnen i ytterligare 30 minuter.
Riv av de sista dillkvistarna och strö dem över rätten innan servering.
(original: https://food52.com/recipes/76686-nigella-lawson-s-chicken-pea-traybake)