dish
Chicken curry with rosted coconut
1
st
lök
1
msk
currylöv
1
st
tomat
1
dl
kokosflingor
1
msk
fänkålsfrön
2
st
krydnejlika
1
st
cardemummafrö
0.5
tsk
gurkmeja
0.5
tsk
chilipulver
4
tsk
garam
1
tsk
svartpeppar
2
dl
spenat-färsk
1
kg
kycklinglårfile
1
msk
vispgrädde
Steg för steg
Hacka 1 st lök och lägg i kastrull
Tillsätt 1 msk currylöv och olja
Stek tills mjukt utan att få färg
Skär 1 st tomat till 1cm kuber
Lägg i stekpanna utan olja:
1 dl kokosflingor
1 msk fänkålsfrön
2 st krydnejlika
1 st cardemummafrö
Steg typ 5 min. Lite bränt är okej men inte för mycket.
Mixa med lite vatten till en pasta
Tillsätt 0.5 tsk gurkmeja, 0.5 tsk chilipulver, 4 tsk garam masala
Tillsätt 1 tsk svartpeppar
Tillsätt 2 dl spenat-färsk (kan skippas)
Mixa igen
Tillsätt pastan till kastrullen
Skär 1 kg kycklinglårfile i 6 bitar per filé
Koka tills kycklingen är klar
Tillsätt 1 msk vispgrädde och rör om