dish
Sätt ugnen på 75°C.
Skala och skär 8 st potatisar-stora i ca 1 centimeter stora tärningar. Skölj potatisen i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
Skala och finhacka 3 st gula-lökar.
Hacka 0.5 kruka persilja fint.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk smör och 2 msk olja. Stek potatisen i omgångar tills den blir gyllenbrun och mjuk inuti. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg potatisen på ett ugnssäkert fat och håll den varm i ugnen.
Tillsätt 2 msk smör i stekpannan och stek 3 gula lökar på låg värme tills de mjuknar och får färg. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg löken bredvid potatisen på fatet.
Höj värmen på stekpannan och tillsätt 1 msk smör och 1 msk olja. Skär 600 g ryggbiff-eller-oxfilé i ca 1 centimeter stora tärningar. Krydda köttet med salt och vitpeppar. Stek köttet hastigt i omgångar tills bitarna är brynta men fortfarande rosa inuti. Lägg köttet bredvid löken och potatisen på fatet.
Strö över 0.5 kruka persilja.
Servera med råa äggulor och senap om önskas.
Blanda 4 msk grovkornig-dijonsenap med 2 dl crème-fraîche.
Tillsätt 2 msk flytande-honung och rör om ordentligt.
Krydda med 1 krm salt och peppar efter smak.
Förvara krämen i kylskåp, där den håller cirka en vecka.
(original: https://www.ica.se/recept/biff-rydberg-721555/