Rör ihop 400 g vetemjöl special och 4 g salt i en bunke.
Häll långsamt i 240 ml vatten under omrörning.
Fördela vätskan så jämnt som möjligt i degen.
Knåda ihop i 3–4 minuter.
Till en början kommer degen att se ganska grov och klumpig ut.
Efter knådning och vila kommer den att bli slät och fin.
Plasta in och låt vila i 15 minuter.
Knåda degen i ca 3 minuter, tills den blivit slät.
Forma den till en kompakt limpa.
Doppa varje degskiva i neutral-olja.
Lägg i en ugnsform så att bitarna inte överlappar varandra.
Formen ska vara ordentligt inoljad så att degen inte fastnar eller torkar ut.
Täck med plastfolie direkt mot degen.
Låt vila i minst 2 h, eller i kylen upp till ett dygn.
Koka upp vatten i en stor kastrull.
Plocka ur en degbit i taget ur oljan.
Gör ett avtryck med ett par ätpinnar, på längden, i varje degbit.
Dra ut degen samtidigt som du bankar den i köksbänken flera gånger, tills du nått önskad tjocklek.
Dela nudeln på mitten genom att riva längs med markeringen du gjort med ätpinnen så att det blir en lång ögla.
Lägg ner nudlarna i kokande vatten.
Servera med valfri sås eller toppings.
Blanchera 2 st pak-choi genom att koka den i saltat vatten i 1–2 minuter.
Plocka upp och lägg i isvatten.
Fördela nudlarna i 4 skålar.
Toppa varje portion med 1 msk Chinkiang-vinäger, 1 msk ljus-kinesisk-soja, 0.5 tsk socker, 0.25 tsk MSG, 1 tsk chilipulver, 1 riven vitlöksklyfta, en näve blancherad pak choi och 1 msk salladslök.
Hetta upp 180 ml neutral-olja i en kastrull tills den nästan börjar ryka, till ca 200–230 grader.
Häll 4 matskedar av den heta oljan över varje portion.
Häll särskilt på vitlöken och chilipulvret för att frigöra dess aromer.
Servera och blanda runt ordentligt innan du hugger in.
(original: https://www.cafe.se/nudlar-jimmy-guo-recept/)