dish
Agnetas mangold lassange
1
burk
ica-pastasås-med-chili
12
st
lassangeplattor
400
g
mangold-eller-spenat
4
burkar
ricotta
1
klyfta
riven-eller-hackad-vitlök
3
st
tomater
0.5
dl
mjölk
2
dl
riven-ost
Steg för steg
Lägg olja i en ugnskorm
Lägg i lite av 1 burk ica-pastasås-med-chili
Lägg i en tredjedel av 12 st lassangeplattor
Lägg på hälften av pastasåsen
Lägg på 400 g mangold-eller-spenat (man kan äta vita stammen på mangold om man skär den och försteker)
Lägg på hälften av 2 burkar ricotta
Lägg på 1 klyfta riven-eller-hackad-vitlök
Lägg i en tredjedel av lassangeplattorna
Lägg på resten av pastasåsen
Lägg på hälften av 2 burkar ricotta
Skiva 3 st tomater och lägg på
Lägg i en tredjedel av lassangeplattorna
Häll på 0.5 dl mjölk och 2 dl riven-ost
Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 min
(original: Agneta och ica-kuriren)